Yenibahar Nedir? Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

Yenibahar Nedir? Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

Jamaika biberi olarak da bilinen yenibahar bitkisi, Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişir. Baharat olarak kullanılan bitkinin kurutulan meyveleridir. Tadı ve kokusuyla yemeklere lezzet katan yenibahar baharatı sofraların egzotik aromasıdır. Bu baharatı eşsiz kılan sadece tadı ve aroması değildir. İçeriğindeki eugenol, quercetin ve tanen gibi bileşenler sağlık açısından nadir olarak besinlerden alınan faydalar sağlar. Yeni Bahar , Kuzey Amerika ve Ortadoğu mutfağında önemli bir yere sahiptir. Karanfil, tarçın ve Hindistan cevizi karışımına benzeyen bir aroması olan yenibahar hem tuzlu yemeklerde hem de tatlılarda kullanılabilir. Köfte harcı ve dolma içinde özellikle tercih edilen bir baharattır.

Yenibaharın Benzersiz İçeriğinin Sağlığa Faydaları

Diş sağlığından sindirim sorunlarına kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen yenibahar baharatı, bakterilerle mücadele eden bileşenler içerir. İltihabı azaltan ve ağrı kesen şifalı bitki olarak yüzyıllardır alternatif tıpta ilaç olarak kullanılır. Yenibaharı yemeklerde kullanırsanız sindirimi kolaylaştırır. İşte bu şifalı baharatın sağlığımıza faydaları;

  • Anti-bakteriyel ve anti-septik özelliği ile diş sağlığını korur.
  • Mide için yararlıdır, ayrıca bağırsakta oluşan gazları giderir ve hazmı kolaylaştırır.
  • Potasyum zenginliği ile kan basıncını kontrol eder.
  • İltihabı azaltır ve ağrıları dindirir.
  • Beyin fonksiyonlarını güçlendirir ve unutkanlığı önler.
  • A ve C vitamini içeriği ile kemik gelişimini destekler.
  • Soğuk algınlığını iyileştirici etkisi vardır.

Yenibahar Tüketirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Binbir çeşit fayda sağlayan yenibahar, gastrit ülser ve gastrit kolit rahatsızlığı olan kişilere önerilmez. Bunun dışında yemeklerde, tatlılarda, salatalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yoğurda yenibahar karıştırıp ara öğün olarak tüketirseniz, zayıflamaya da yardımcı olur. Vücut direncini de artırır. Yenibahar baharatı ve ılık suyla gargara yapılabilir Ağız kokusunu ve ağız bakterilerini bu gargara önler. 25 yıllık deneyimiyle Aksoy Baharat olarak sağlıklı ve organik yeni bahar fiyatı konusunda en uygun fiyat olanaklarını sunuyoruz. Toptan fiyatına satış farkımızı doğal ve taze ürün garantisiyle yaşatıyoruz. Kaliteli baharat çeşitleri avantajlı toptan satış farkıyla sitemizde yer alıyor. Online olarak organik baharat siparişinizi sitemizden güvenle verebilir, sağlığınızın yanı sıra lezzetti yemekleriniz için en iyi ürünlere ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasından Kuru Nane Faydaları Nelerdir? Kuru Nane Nerelerde Kullanılır? yazısı ve Muskat Nedir? Muskat Faydaları Nelerdir? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: yenibahar
Nisan 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR