Toz Tarçın Faydaları Nelerdir? Toz Tarçın Nerelerde Kullanılır?

Toz Tarçın Faydaları Nelerdir? Toz Tarçın Nerelerde Kullanılır?

Toz Tarçın Faydaları Nelerdir?

Defnegiller familyasından Cinnamon ağaçlarından elde edilen tarçın, antik çağlardan beri aromatik ve şifalı bitki olarak kullanılır. Eski Mısır’da, Apollon Tapınağında, Çin’in kraliyet bahçelerinde tarçının hikâyesinin izleri görülür. Tarçın kelimesi dilimize Farsça Çin Ağacı anlamına gelen darçin kelimesinden geçmiştir. Toz tarçın zengin vitamin ve mineral içeriğinin yanında güçlü bir pelifenol antioksidan kaynağı olduğundan enfeksiyon tedavisinde etkilidir. Toz tarçın çeşitleri sağlıklı yaşam için eşsiz faydalar sunar;

  • Virüslere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Antibiyotik ve antimikrobiyal etkisiyle vücut direncini arttırır.
  • Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür.
  • Bol lifli yapısıyla sindirim sistemini güçlendirir.
  • Kas gevşetici olmasının yanı sıra ağrı kesici özelliği de bulunur.
  • Kemik erimesini yavaşlatır ve kemikleri güçlendirir.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • İçeriğindeki kalsiyum ve lif sayesinde kolon kanseri riskini azaltır.
  • CEppt ekstratı Alzheimer hastalını önlemeye yardımcı olur.
  • Tip 2 diyabet hastalarında glikoz ve lipit seviyelerini dengeler.
  • Aroması ile ağız kokusunu giderir.

Toz Tarçın Çeşitleri Nerelerde Nasıl Kullanılır

Fars mutfağının en gözde baharatı olan toz tarçın yemeklerde, çaylarda, tatlılarda yaygın olarak kullanılır. Tarçın kürleri vücuttaki toksinleri temizlemek, zayıflamaya yardımcı olmak gibi faydalarıyla sağlıklı yaşam ritüellerinde önemli bir yere sahiptir. Tarçınlı su günlük olarak tüketildiğinde toksinlerden arınmayı sağlar. Tarçın - karanfil, tarçın - zerdeçal çayları yağ yakmaya yardımcı olur. Sayısız faydasıyla günlük hayatta mutlaka tüketilmesi gereken toz tarçın fiyatı uygun baharat çeşitlerindendir. Ciltteki akne ve sivilce sorunları için de toz tarçın ve diğer yağlarla cilt maskesi yapılabilir. Böcek ısırmalarında, sinek ısırmalarında toz tarçın-bal karışımı kullanılabilir.

Toz Tarçın Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Toz tarçın kullanımı günlük 5 - 10 gramı geçmemelidir. Toz tarçın yemek ve tatlılarda kullanılacaksa taze baharat olarak tercih edilmelidir. 25 yılık deneyimiyle organik ürünler sunan Aksoy Baharat olarak en uygun baharat çeşitleri ile taze ve yüksek kalitede toz tarçın çeşitleri sunuyoruz. Toptan fiyatına satış ve güvenli kargo olanaklarımızla doğadan el değmeden organik ürünleri size ulaştırıyoruz. Aradığınız tüm baharatlara doğallık ve tazelik garantisi ile ulaşabilirsiniz. Toz tarçının yanı sıra sitemizden Kabuk Tarçın siparişi de verebilirsiniz.

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Rezene Çayı Faydaları Rezene Çayı Ne İşe Yarar ve Papatya Çayının Faydaları Papatya Çayı Ne İşe Yarar? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: toz tarçın
Ocak 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR