Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir? Kuru Kayısı Ne Kadar Tüketilmeli?

Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir? Kuru Kayısı Ne Kadar Tüketilmeli?

Beslenme uzmanları kuru kayısının vücuda inanılmaz etkileri olduğunu sık sık dile getiriyor. Kuru kayısı gerçekten de bedeni sağlıklı tutacak hatta gençleştirecek besin değerlerine sahiptir. Özellikle günde birkaç tane bile kuru kayısı tüketmek hayat kalitenizi arttıracaktır. Taze ve organik kuru kayısı çeşitleri günlük beslenme programınızda yer aldığında bakın nasıl faydalar sağlıyor;

  • İçeriğindeki karatoneid antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Yüksek potasyum içeriği ile kalbi korur.
  • Kalsiyum, fosfor gibi minareler kemik sağlığını destekler.
  • Beta-karotenin içeriği yaşlanmayı geciktirir ve cildi pürüzsüzleştirir.
  • Kan basıncını ve tansiyonu düzenleyen etkisi vardır.
  • Diş eti sorunlarını engeller, ağız ve diş sağlığına iyi gelir.
  • Demir zenginliği ile kırmızı kan hücrelerinin yapılmasına yardımcı olur.
  • Düşük kalorisi ve bağırsakları çalıştırıcı etkisiyle, zayıflamaya yardımcı olur.

Vitamin ve Mineral Deposu Kuru Kayısının İçeriği

Kuru kayısıda A, B, C ve E vitaminleri bolca bulunur. Tam bir lif kaynağı olan bu kuru meyve demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından da oldukça zengindir. Sağlıklı kalp ve damarlar için çok önemli olan potasyum kuru kayısıda fazla miktarda bulunur. Görme, üreme ve cilt sağlığında önemli yeri olan beta-karotenin miktarı kayısıda oldukça fazladır. Kuru kayısı fiyatları katısı kalitesine ve kurutmadaki organik standartlara göre değişebilir. Uzmanlar gün kurusu yani doğal olarak kurutulan kuru kayısının tüketilmesi gerektiğini ifade eder.

Kuru Kayısı Günlük Tüketimi Nasıl Olmalı?

Ara öğünlerde rahatlıkla tüketebileceğiniz kuru kayısıyı, yoğurda karıştırıp günde bir kâse yiyebilirsiniz. İşlem görmemiş gün kurusu denilen doğal kuru kayısı tercih etmelisiniz. Günde 8 adet kayısıyı öğünlere bölerek tüketmek en sağlıklı yoldur. Çocuklar için ise 4 adet kuru kayısı günlük olarak uygundur. Bu kuru meyve çok sağlıklı bir atıştırmalıktır. Ani tatlı isteğinde de kuru kayısı bu isteği bastıracaktır. Organik ve taze kuru meyve çeşitleri toptan satış farkıyla Aksoy Baharat online satış sitesinde yer alır. Gün kurusunun yanı sıra tamamen doğal yöntemlerle kurutulmuş kuru kayısı çeşitlerimizi 25 yıllık firma güvencesiyle sitemizden sipariş edebilirsiniz.

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasını ziyaret ederek Besni Üzüm Nedir? Besni Üzüm Faydaları? yazısına ve Çilek Kurusu Faydaları Çilek Kurusu Kaç Kalori? yazılarına ulaşarak bu ürünlerin özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Etiketler: kuru kayısı
Mayıs 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR