Kuru Erik Faydaları Kuru Erik Kaç Kalori?

Kuru Erik Faydaları Kuru Erik Kaç Kalori?

Kuru Erik Faydaları

Gün içinde 2 veya 3 adet kuru erik tüketmek doğal besinlerin şifa gücünü en iyi şekilde anlayacağınız faydalar sağlar. Karaciğer, böbrek ve kalp rahatsızlıklarını önleyen kuru erik, zengin lif içeriğiyle sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kalsiyum, potasyum ve D vitamini deposu olan erik kurusu beta-karoten ve antioksidan bileşenleriyle kansere karşı doğal bir savaşçıdır. Ani acıkma krizlerini bastırmak için sağlıklı bir seçimdir. Erik çeşitlerine göre siyah kuru erik çeşitleri de değişir. Siyah erik kurusu diyet listelerinde ara öğün olarak en iyi tercihlerden biridir. Kahvaltıda birkaç tane kuru erik yemek güne zinde başlamak için ihtiyacınız olan besin değerlerini sağlar. 

Kuru Eriğin Şifa Deposu Olduğunu Kanıtlayan Faydaları

Kuru eriğin içeriğindeki sorbitol bağırsak sorunlarına çok iyi gelen bir bileşendir. Kabızlık çekenler için kuru erik doğal bir tedavi yöntemidir. Demir eksikliği olanlar için de kuru erik tavsiye edilir. Magnezyum ve potasyum mineralleri tansiyon, karaciğer, böbrek rahatsızlıklarının önüne geçecek etki yaratır. Kuru erik çok düşük kalorili oldukça faydalı bir besindir. 100 gram kuru erik 45 kalori kadardır. Bu nedenle de diyet yapan kişilere özellikle kuru erik önerilir. Kuru eriğin şifalı etkilerine bir göz atın;

  • Potasyum zenginliği ile kalp ve sinir sağlığını korur.
  • Lif deposu olmasıyla sindirim sistemini çalıştırır.
  • K vitamini etkisiyle kan pıhtılaşmasını önler.
  • İçeriğindeki A vitamini göz sağlığına çok iyi gelir.
  • Antioksidan gücüyle hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.
  • Cilt sağlığını korur ve kanser riskini önler.

Hangi Kur Erik Çeşitlerini Tercih Etmek Gerekir

Kara erik kurusu özellikle hanımların tüketmesinin çok faydalı olacağı bir kuru meyvedir. Çekirdeksiz mürdüm eriği lezzetli ve sağlıklı kuru erik çeşitlerinden biridir. Aksoy Baharat olarak 25 yıllık organik ve taze ürün uzmanlığımızla tüm kuru erik çeşitleri tamamen doğal ve katkısız kuru meyve farkını yaşatıyoruz. Firmamızın sunduğu taze ve organik kuru erik fiyatları toptan fiyatına satış fiyatlarıdır. Güvenilir, sağlıklı organik ürünleri sitemizden en iyi fiyat avantajıyla alabilirsiniz. Memnun kalacağınız kuru meyve fiyatları ve organik üretim koşulları ile tamamen doğal ve sağlıklı kuru meyve siparişi verebilirsiniz. Aynı zamanda sitemiz üzerinden diğer kuru meyve çeşitleri ile alakalı da sipariş oluşturabilirsiniz.

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasını ziyaret ederek Çam Fıstığı Kilosu Ne Kadar? Çam Fıstığı Faydası Nedir yazısına ve Keçiboynuzu Faydaları Keçiboynuzu Besin Değerleri? yazılarına ulaşarak bu ürünlerin özelliklerini öğrenebilirsiniz.

 

 

Etiketler: kuru erik
Şubat 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR