Kişniş Faydaları Nelerdir? Kişniş Neye İyi Gelir?

Kişniş Faydaları Nelerdir? Kişniş Neye İyi Gelir?

Kişniş Nedir? 


Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kişniş, halk arasında "aş otu" olarak da bilinir. Yeşil yapraklarıyla maydanoza oldukça benzeyen kişniş otsu bir bitkidir. Kişniş, diyet lifi, manganez, demir ve magnezyum kaynağıdır. Yapraklar genellikle ham olarak kullanılır.


Kişniş maydanoz ailesine ait bir çiçekli bitkidir (kişniş ve maydanoz yaprakları karşılaştırılmayacak şekil ve büyüklüktedir). Kişniş ayrıca Babil'in Asma Bahçelerinde yetiştirilen sayısız bitkiden birisiydi. Antik Mısır ve Yunanistan'da iyi biliniyor ve düzenli olarak tüketiliyordu ve hala dünya çapında çeşitli yemeklerin hazırlanmasında kullanılan en popüler lezzet arttırıcılar arasında.

Sitemizden kişniş kategorisine giderek ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

 

Kişniş Tohumu


Kişniş tohumu ise tombul ve kahverengidir, pişirme sırasında kullanıldığında yemeklerin lezzetine katkıda bulunan uçucu yağları taşıyan içi boş bir oyuğa sahiptir. Bitki kahverengiye döndüğünde ve yaprakları kurumaya ve düşmeye başladığında hasat edilirler. 

Olgunlaşmamış tohumlar açık yeşil renktedir ve tadı oldukça acıdır. Popüler bir baharat olmanın yanı sıra içinde kişniş tohumu ayrıca tıbbi özellikleri ile bilinir. Tüm dünyada, sindirimi kolaylaştırdığı bilindiğinden, mide ile ilgili rahatsızlıklar için sıklıkla önerilir . Gerçekten bir süper tohumdur ve düzenli kullanımı çeşitli sağlık yararları sağlayabilir. 
Sitemizden kişniş tohumu kategorisine giderek ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.


Kişniş’in Faydaları Nelerdir?



1. Güzel Cilt
 

California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kişniş tohumu; egzama, kaşıntılı cilt , antiseptik özelliklere sahip döküntüler, iltihaplanma, ağız ülserlerini ve yaralarını da iyileştirdikleri bilinmektedir. Tohumlar aynı zamanda linoleik asit içerir. Ciltteki iltihabı azaltmak için ağrı kesici özellikleri bulunur.
 

güzel cilt


2. Diyabetle Mücadeleye Yardımcı Olur

 

Bazı eski uygulamalar, kişniş tohumlarının düzenli kullanımının kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olduğunu belirtiyor . İngiliz Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, kişniş tohumlarından elde edilen ekstraktların, kana boşaltıldığında, anti-hiperglisemik, insülin boşalması ve insülin benzeri harekete sahip olan ve glikoz seviyelerini uygun sınırlar içinde tutan bazı bileşiklere sahip olduğunu ortaya koydu. 

 
diyabet


3. Saç Uzamasını Kolaylaştırır


Zayıflamış saç folikülleri, hormonal dengesizlik ve stres nedeniyle ortaya çıkabilir. Kişniş tohumlarının saç dökülmesini önlediği ve yeni saç gelişimi için kökleri canlandırdığı bilinmektedir . Saç köklerini güçlendirir ve daha fazla gelişme başlatırlar, böylece saç dökülmesi sorunlarınızı kontrol altında tutarlar.
 

saç uzaması


4. Sindirimi Kolaylaştırır


Kişniş tohumları, karaciğerin sağlıklı çalışmasını ilerleten ve bağırsak sindirimini kolaylaştıran antioksidan özelliklere ve diyet lifine sahiptir. Sindirim prosedürünü kolaylaştıran sindirim bileşiklerine sahiptirler. Biraz hazımsızlık yaşarsanız, menünüze kişniş tohumu eklemeyi deneyin. Kesinlikle bir fark göreceksiniz. 
Kişniş tohumları yiyeceklere son derece hoş bir lezzet katıyor ve sindirim sürecinde yardımcı oluyorlar. Aynı zamanda iyi lif, fosfor ve kalsiyum kaynakları içeriyorlar.
 

kişniş tohumu faydaları


5. Kolesterolü Kontrol Eder


Kolesterol seviyeleri veya lipit profilleriniz kontroller sırasında düzenli olarak endişe kaynağıdır. Ayrıca, kolesterol seviyenizi düşürmeniz ve kontrol etmeniz gerekirse, kişniş tohumu size yardımcı olabilir. Kişniş tohumları, kolesterol düzeylerimizi düşüren lipit sindirim sürecini kontrol eden coriandrin adı verilen bir bileşik içerir.
 

kolesterol



6. Grip ve Soğuk Algınlığına İyi Gelir


İçerisinde yer alan yoğun C vitamini ile grip ve soğuk algınlığıyla adeta savaşır. Kişniş tohumlarının folik asit, A vitamini ve beta-karoten ve en önemlisi C vitamiani gibi çok sayıda önemli vitaminleri vardır. soğuk algınlığı ve grip tedavisinde sizlere yardımcı olur .
 

öksürme


7. Adet Düzensizlikleri Önler


Ağır adet akışından muzdarip kadınlar bu dönemlerinde mutlaka kişniş tohumu kullanmalıdır. Doktorlar  “Kişniş tohumları, endokrin bezlerinizi salgılamak ve uygun hormonal dengeyi korumak için uyaran doğal uyarıcılar içerir , bu da döngü ile ilişkili ağrının azalmasını ve aşırı akışın hafifletilmesini sağlar.” şeklinde önerilerini hastalarına sık sık yapmaktadır. Artık faydalarını bildiğinize göre, annenize veya büyükannenize yiyeceklere kişniş tohumu ilave etmesini söylemeyi unutmayın. Eğer kişniş evinizde yoksa aşağıda yer alan görsele tıklayarak hemen kişniş siparişi verebilirsiniz.
 
Kişniş 250 Gr

Ürünlerimiz %100 taze ve yeni mahsül garantisiyle sizlere ulaşmaktadır.

Aynı zamanda tüm baharat çeşitleri için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Tüm kişniş tohumu fiyatları ve kişniş fiyatları için de bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.
 
Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından Izgara Yaparken Kullanılması Gereken En İyi 10 Baharat ve  Yenibahar Nedir? Yenibaharın Faydaları Nelerdir? yazılarına ulaşabilirsiniz. 
Etiketler: sağlıklı yaşam
Ocak 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR