Kiraz Sapının İçerdiği Vitaminler Nelerdir? Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

Kiraz Sapının İçerdiği Vitaminler

Kiraz Sapı
Kiraz Sapı geleneksel olarak tıbbi alanlarda kullanılan şifalı bitki çeşitlerinden birisidir. Her ne kadar kirazın genellikle meyve olarak tüketilse dahi sapları da en az meyvesi kadar faydalı ve besleyicidir. Özellikle çay olarak tüketimi sağlandığında son derece güçlü bir idrar sökücü olan kiraz sapı, böbrek taşı ve idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara karşı tam bir kurtarıcı rolü üstlenmektedir.  Ayrıca toksinlerin insan vücudundan idrarla atılmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde bulunan potasyum tuzlarıdır. Aynı zamanda müshil etkisi nedeniyle kabızlık ve obezite tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Kiraz Sapı içerdiği anti-inflamatuar özelliği ile romatizmal ve gut gibi rahatsızlıklarında tedavisinde kullanılabilmektedir

Kiraz Sapının İçerdiği Vitaminler


Kiraz sapı, A, C ve E vitamini yönünden oldukça zengin bir bitki türüdür. İdeal miktarda potasyum, magnezyum, lif ve antioksidan içerir. Aynı zamanda içeriğinde yeterli miktarda anti-inflamatuar özellik bulunmaktadır.  Özellikle melatonin ile serotonin gibi biyoritmi düzenleyen antioksidanlar bulundurması açısından son derece nadir bir şifalı bitki çeşidir. Kiraz sapının kurutularak tüketimi oldukça basit ve etkilidir.


UYARI:

Kiraz Sapı, asla direkt olarak hastalık önleyici olarak kullanılmamalıdır. Sadece bazı rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olarak bu bitkiden faydalanılmaktadır. Vücudumuzda bulunan birtakım enzimler üzerinde inhibitör etki gösterdiği için önleyici olarak kullanılması, yan etkilere neden olabilmektedir. Tüm bu nedenler sebebiyle doktorlarınıza danışarak kullanılması önemle tavsiye edilmektedir.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

Kiraz sapı çayının birden fazla kullanımı mevcuttur. Kurutulmuş kiraz sapı, çay olarak tüketilir ve bir çok faydası sıralanabilir. Bunun yanı sıra  obezite ve ödem atma gibi konularda çokça faydalıdır.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir bardak suyu orta ateşte kaynatın.
  • Kaynayan suyun içerisine, bir yemek kaşığı kurutulmuş kiraz sapı atın ve ağzını kapatarak 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Çayı 5 dakika demlemeye bırakın, ardından suyunu süzün.
  • Kiraz sapı çayını günde en fazla 2 fincan tüketmenizi öneririz.

Kiraz Sapı Çayı Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Kiraz Sapı çayı için gerekli olan kurutulmuş bitkileri, Kiraz Sapı Fiyatları sayfamızdan ve Kiraz Sapı Satın Al bağlantısından hızlıca satın alabilirsiniz.

Etiketler: kiraz sapı
Nisan 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR