Keçiboynuzu Faydaları Keçiboynuzu Besin Değerleri?

Keçiboynuzu Faydaları Keçiboynuzu Besin Değerleri?

Keçiboynuzu Faydaları

Tarihte kutsal bir meyve olarak adı geçen keçiboynuzu çekirdeği birçok dönemde ağırlık ölçüsü olarak kullanılmıştır. Elmaslar keçiboynuzu tohumu ile tartıldığında ölçü birimi karat aslında keçiboynuzu demektir. Beş bin yıllık bir tarihe sahip olan keçiboynuzunun insan sağlığına da sayısız faydası bulunur. Çağlar boyu birçok hastalığın tedavisinde şifa gücünü gösteren keçiboynuzunun astıma karşı tedavi etkisi yüksektir. Akciğer kanserini önleme konusunda bir numaralı şifa kaynağıdır. Sigara içenler keçiboynuzu tüketerek balgam söktürücü etkisini rahatlıkla görebilir. Yüksek besin değerine sahip kuru meyveler arasında yer alan keçiboynuzu atıştırmalık olarak, suda kaynatılarak ve daha birçok şekilde tüketilebilir. 

Keçiboynuzunu Mucizesinin Sırrı Nedir

Keçiboynuzunun içeriğindeki bileşenler nefes darlığına karşı, hiçbir besinin olmadığı kadar etkili olmasını sağlar. Gallik asit ve promotor keçiboynuzunun eşsiz içerik bileşenlerindendir. Sağlığa çok yönlü faydayı bu bileşenler ortaya koyar. Fosfor ve kalsiyum açısından da zengin olan bu kuru meyve cinsel iktidarsızlığa da iyi geliyor. 100 gr keçiboynuzunda 8,15 gram protein bulunuyor. Keçiboynuzunun faydalarını keşfedince neden tüketmeniz gerektiğini anlayacaksınız;

  • Öksürük kesici özelliği oldukça fazladır.
  • Astım ve alerjilere karşı çok etkilidir.
  • Enfeksiyonlara karşı güçlü bir savunma oluşturur.
  • Kan şekeri değerlerini düzenler.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Kanserli hücrelerin oluşumunu engeller.
  • Hücreleri yeniler sperm sayısını artırır.

Keçiboynuzu Nasıl Tüketilmelidir

Akciğerleri temizlemek için keçiboynuzu çayı içebilirsiniz. Keçiboynuzunu kaynayan suya kırarak atıp 5 dakika demleyerek çayı elde edebilirsiniz. Keçiboynuzunu yararlarını görmek için en doğal haliyle tüketmek daha iyi olacaktır. Keçiboynuzu alırken kesinlikle sağlıklı ambalajda tamamen organik ürün olmasına dikkat etmelisiniz. Doğadan el değmeden size ulaşan şifalı ürünlerde Aksoy Baharat 25 yıllık deneyimine güvenebilirsiniz. Keçiboynuzu fiyatı toptan satış fiyatları olarak sitemizde yer alır. Bütçenizi sarsmadan sağlıklı kuru meyve çeşitleri tüketmek için yapmanız gereken sayfalarımızı ziyaret etmek olacaktır. Organik, taze ve en uygun kuru meyve fiyatları ile her zaman yanınızda yer alıyoruz. Kaliteye ve hijyen koşullarına güvenerek firmamızdan organik ürünler sipariş edebilirsiniz. Doğadan katkısız, sağlıklı besinlerle beslenerek yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Leblebi Faydaları? Leblebi Besin Değerleri ve Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir? Kuru Kayısı Ne Kadar Tüketilmeli? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: keçiboynuzu
Şubat 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR