Kabak Çekirdeği Faydaları? Kabak Çekirdeği Kilosu Ne Kadar?

Kabak Çekirdeği Faydaları? Kabak Çekirdeği Kilosu Ne Kadar?

Kabak Çekirdeği Faydaları?

Kabak çekirdeğini sadece bir çerez olarak lezzetli buluyor olabilirsiniz. Evet, kabak çekirdeği lezzetli bir çerezdir. Ancak çok şaşıracağınız faydaları ile sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir besindir. Vücudumuzun ihtiyacı olan temel yağ asitlerinden doymamış linol asit kabak çekirdeğinde %64 oranında bulunur. Manganez, çinko, demir, bakır, fosfor ve kalsiyum zengini kabak çekirdeği antihelmenik özelliği ile parazit ve kurtların düşmanıdır. Kabak çekirdeğindeki tripofan zenginliği beyindeki serotonin düzeyini arttırarak depresyondan koruyor. Yüksek lif içeriği şeker hastalığı, kalp hastalığı ve obezite tedavisini destekliyor. K vitamini, E vitamini yanı sıra B2 vitamini gibi birçok vitamin açısından zengin olan kabak çekirdeği güçlü bir Omega 3 kaynağıdır. 

Kabak Çekirdeği Nelere İyi Gelir

Kabak çekirdeği zengin içeriği ile sinir sistemi, bağışıklık sistemi, kalp ve damar sağlığı, kemik yapısı, beyin fonksiyonlarında olumlu etkiler yaratır. Kabak çekirdeğinin günlük belli miktarda tüketimi sağlığa oldukça faydalıdır. Kabak çekirdeği fiyatı uygun olan besin değeri yüksek organik ürünlerimiz arasında yer alır. İşte kabak çekirdeğinin birbirinden faydalı etkileri;

  • Kalp sağlığını korur (magnezyum, çinko ve yağ asitleri kolesterol seviyesini düşürür).
  • Cilt hücrelerini yeniler (E vitamini, Omega 3 ve A vitamini ciltteki hücre ve dokuları onarır).
  • Şeker hastalığı riskini azaltır (lif zenginliği sağlıklı beslenmeyi destekler).
  • Saç dökülmesini azaltır (içeriğindeki A, K ve B vitaminleri, çinko, kükürt ile saç ve saç derisini güçlendirir).
  • Depresyona ve uyku sorunlarına iyi gelir (tripofan beyindeki serotonin seviyesini arttırır).
  • Zayıflamaya yardımcı olur (yüksek oranda protein içeriği ile kilo vermeyi destekler).
  • Kabızlığı önler (sindirimi rahatlatır).
  • Kemik erimesini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kabak Çekirdeğinin Kilosu Ne Kadardır

Günlük bir avuç kabak çekirdeği tüketerek sağlıklı beslenme konusunda büyük bir adım atabilirsiniz. Aksoy Baharat olarak 25 yıldır taze ve organik kuruyemiş fiyatları konusunda fark yaratıyoruz. Toptan fiyatına satış avantajından yararlanarak sitemizden kilo ile kabak çekirdeği siparişi verebilirsiniz.  El değmeden güvenli kargoyla size ulaştırdığımız kuruyemiş çeşitleri konusunda piyasadaki en iyi fiyat avantajını 25 yıllık firma güvencesiyle yaşatır. İster kuruyemiş olsun ister baharat geniş ürün seçeneklerimiz ve cazip fiyatlarımız ile mutfaklarınıza doğallığı getiriyoruz.

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir? Kuru Kayısı Ne Kadar Tüketilmeli? ve En Sağlıklı Kuruyemişler, Kuruyemiş Faydaları Nelerdir? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kabak çekirdeği
Ocak 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR