Izgara Yaparken Kullanılması Gereken En İyi 10 Baharat

Izgara Yaparken Kullanılması Gereken En İyi 10 Baharat

Izgarada Hangi Baharatlar Kullanılır?

En iyi ızgara lezzetini nasıl ortaya çıkaracağınızı öğrenmek mi istiyorsunuz? Çözüm basit bizi takip edin!

İster ızgarada yeni olun, ister ızgara konusunda usta olduğunuzu düşünün, sebzelerden balıklara ve kümes hayvanlarına kadar her şey için kendi özel ızgara baharatlarınızı oluşturmak aslında çok kolaydır. Arka bahçenizden gelen dumanlı, tatlı kokular tüm komşuları ve arkadaşlarınızı etrafınızda toplayacaktır. Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasından En Güçlü Faydalarıyla 4 Mükemmel Baharat ve Bitki! yazısına ve Yedi Türlü Baharat Nedir? Yedi Türlü Baharat Nerede Kullanılır yazılarına ulaşabilirsiniz

Chuletón T-Bone a la parrilla



İşte bu yaz ızgara için en iyi 10 baharatımız;

1. Tuz

Tüm baharatların en kritik ve en temeliyle başlayalım. Tuz, yiyecekleri tat vermek ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Bununla birlikte, çok fazla tuz eklemek ile tuzu kullanarak güzel bir ahenk yakalamak arasında ince bir çizgi vardır. İyi haber şu ki, pişirme işlemi sırasında eklenen tuz, sonunda yiyecekler üzerinde en iyi lezzet arttırıcı görevi görür. Kendi ızgara baharat karışımlarınızı yaparken tuzun bu işte hepsine değer katan bir bileşen olduğunu unutmayın.

2. Tohumlar

Öğütülmüş karabiber ve kişniş düşünün . Onları rafta görmüş olabilirsiniz, ancak hiç  bunları nasıl kullanacağınızı merak ettiniz mi? Tohumlar aslında lezzet ile yüklenir ve ızgara bunu açığa çıkarmanın en iyi yoludur. Tohumlar öğütüldüğünde keskin lezzetleri gelir ve gıdalara büyük bir lezzet getirir. Tabii ki, rezene, dereotu veya susam gibi tohumları da kullanabilirsiniz.

3. Kırmızı Biber

Kırmızı biber , tüm mutfaklar arasında en yaygın kullanılan baharatlardan biridir. Tatlı, baharatlı ve kurutulmuş çeşitlerde bulunan öğütülmüş tatlı kırmızı biber kabuklarından yapılmış bir tozdur. Kırmızı biber, hafif bir lezzet, zengin renk ve pürüzsüz bir dokuya sahiptir, bu da çoğu yemeklerin parlamasını sağlayan lezzet ve yoğunluk derinliği katar. Sarımsaklı marineler, sebze karışımları ve hatta deniz ürünleri ile iyi bir şekilde eşleşir.

4. Zerdeçal

Zerdeçal en çok kullanılan ızgara baharatı olmayabilir, ancak kesinlikle ilk on içinde duracak bir yere sahiptir. Zerdeçal, canlı bir turuncu renge ve keskin bir şekilde dünyevi, zengin ve hafif bir tada sahiptir, bu da herhangi bir yiyeceğe, özellikle tavuklara aşırı güç vermeden bir yumruk ekler. Zencefil ailesinin bir üyesidir ve Karayipler, Hindistan, Endonezya ve Orta Doğu'dan baharat karışımlarında yaygın bir bileşendir. Zerdeçal en iyi bu mutfak çeşitlerinden birine özgü bir yiyecekte kullanılıcak fakat her yemeğe mükemmel bir renk katacaktır.

5. Kimyon

Kimyon şaşırdınız değil mi? Muhtemelen kırmızı toz biber ile birlikte ve köftelerde en çok tercih ettiğiniz baharattı. Ama kimyon aynı zamanda ızgarada kullanılan çok yönlü baharatlardan biridir. Bununla birlikte, kimyon tek başına dahi yemeklere mükemmel bir lezzet katabilir. Oldukça sıcak ve doyurucu bir tat bırakan kimyonu mutlaka ızgarada tercih etmelisiniz.  

6. Sarımsak ve Soğan Tozu

Sarımsak ve soğan tozu lezzetlendirme için kritik unsurlardır. Tuzun yanında, bunlar herhangi bir baharat karışımına lezzet ve tatlılık sağlamak için kullanılır. Sebzelerden deniz ürünlerine ve her türlü kırmızı et veya kümes hayvanlarına, sarımsak ve soğan tozu, kaçırmak istemediğiniz bir lezzet sağlayacaktır. İstediğiniz lezzete ulaşana kadar yeterince kullanın. 

7. Kırmızı Toz Biber ve Pul Biber

Tüm kırmızı toz biber ve kırmızı pul biber eşit üretilmez. Aslında, her birinin kendi ısı ve lezzet seviyesini oluşturan farklı kurutulmuş biber türlerinden gelen bir dizi farklı çeşiti vardır. Ülkemizin bu konuda en ünlü şehri Gaziantep’tir. Sizde sitemizden hemen Antep Pul Biber siparişi verebilir ve ızgaralarınıza bundan sonra en kaliteli ve lezzetlisini ilave edebilirsiniz.

8. Tarçın

Tarçın , ızgaralar için yaygın bir baharat tercihi olmayabilir ancak benzersiz bir amaca hizmet eder. Karakteristik olarak, ısınan bir tada sahip odunsu, biraz tatlı ve keskin bir profile sahiptir. Tarçın en çok fırında kullanılırken, gıdaların, hatta etlerin doğal tatlılığını çıkarmak için tarçın kullanımının hassas bir dengesi vardır. Küçük dozlarda tarçın, barbeküler de et türü farketmeksizin müthiş bir tat kazanmanıza yardımcı olacaktır.Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarçın kullanımı oldukça fazladır. Sizler için kampanyalı fiyatlardan sunduğumuz bu ürünleri hemen sipariş edebilirsiniz. Üstelik en uygun ve toptan fiyatına. Sitemizden tarçın fiyatları incelemesi yaparak karabiber satın alabilirsiniz.

9. Şifalı Bitkiler

Adaçayı , biberiye , maydanoz , kişniş , fesleğen ve kekik muhtemelen deneyimlediğiniz en yaygın bitkilerdir. Taze formdan ziyade onların kurutulmuş hallerini güzelce bir tokmakla ezerek müthiş bir karışım yaratabilirsiniz. Eğer ezmekle uğraşmak istemezseniz bunların hepsini sizler için hazır halde satışa sunuyoruz.

Ancak, her birinin kendi lezzetini ortaya çıkarırken, taze lezzetini kurutulmuş olana geçirdiğini ve hepsinin kurutulmuş olarak daha fazla kullanım alanına sahip olduğu için tercih edildiğini unutmayalım. Kurutulmuş bitkilerinizin mümkün olduğunca taze olduğundan emin olun, çünkü zaman eğer taze bir şekilde elinize ulaşmamışsa bir süre sonra lezzetlerini ve faydalarını büyük oradan kaybedeler. Hala lezzet sahibi olduklarından emin olmak için onları koklamanız yeterli veya sitemizden sipariş verirseniz hiç böyle bir endişeniz kalmayacaktır
😊

10. Karabiber

 

 

Karabiber tuzdan sonra dünyada en çok tercih edilen baharatlardan birisidir. Tamamen farklı iki bileşen olsa da benzer etkilere sahiptirler. Karabiber, hemen hemen her yemeğe ısı ve lezzet derinliğini ekleyerek bir tabağınıza mükemmel bir lezzet sunar. Karabiber, öğütülmüş ve et üzerinde kalın, gevrek bir kaplama oluşturmak için bile kullanılabilen ince öğütülmüş karabiberlere kadar çeşitlilik gösterir. Lezzet aynıdır, ancak doku değişebilir. Sitemizden karabiber fiyatları incelemesi yaparak karabiber satın alabilirsiniz.

İşte bu yazımızda sizler için ızgara için kullanılabilecek en iyi 10 baharatı sıraladık.

Sizlerde bu baharatları temin etmek ve deneyimlemek isterseniz. Sitemizin baharat çeşitleri kategorisinden istediğiniz ürünü sipariş edebilirsiniz.

Etiketler: baharatlar
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR