Hibüsküs Çayı Nedir Hibüsküs Çayı Ne İşe Yarar?

Hibüsküs Çayı Nedir Hibüsküs Çayı Ne İşe Yarar?

Hibüsküs Çayı Ne İşe Yarar

Eski Mısır’da firavunların serinlemek için içtiği hibüsküs çayı krallara layık çay olarak tarihe geçmiştir. Batıda Jamaika Gülü denilen hibüsküs bitkisi Doğuda Kerkedeh olarak bilinir. Hibüsküs Latince bir kelime olarak şifa veren-rahatlatan anlamına gelir. Çöl çiçeği olan bu çiçeğin çayı çöllerde bedevilerin de susuzluğunu giderir. Kafein içermeyen, su tutma kapasitesi yüksek hibüsküs çayı soğuk içecek olarak da tüketilir. Bu bitki çayı faydalarıyla ve lezzetiyle öne çıkan şifalı bir bitki çayıdır. Egzotik aroması ve rahatlatıcı etkisiyle tüm dünyada popüler olmuştur. Hibüsküs çayıyla henüz tanışmadıysanız bu güzel egzotik bitkinin büyülü dünyasını mutlaka keşfetmelisiniz.

Hibüsküs Çayı Tüketimi Nasıl Olmalı Bu Çay Nelere İyi Gelir

İyileştirici etkisi oldukça fazla olan hibüsküs çayını günlük bitki çayı olarak tercih edebilirsiniz. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde içilmemesi gerekir. Bunun dışında tansiyon hastalarının da doktora danışarak bu çayı tercih etmesi önerilir. Guatr ve tiroid rahatsızlığı olanlar da bu çayı da tüketmemelidir. Hibüsküs çayı çeşitleri tüketilirken bunlara dikkat etmek önemlidir.  Ekşi çay olarak da bilinen hibüsküs çayı bakın nelere iyi geliyor;

  • Kolesterol ve trigliserit değerlerini dengeler.
  • Şişkinliği azaltır ve sindirimi düzenler.
  • İştah kesicidir kilo vermeye yardımcı olur.
  • Mide kanserinin tedavisini destekler.
  • Antioksidan özelliğiyle de mikroplara karşı çok etkilidir.
  • Yaşlanmayı geciktirici hücre yenileyici etkisi vardır.
  • Regl ağrılarını azaltır.
  • C vitamini zenginliği ile bağışıklığı güçlendirir.

Hibüsküs Çayı Alırken Neye Dikkat Etmek Gerekir

Hibüsküs çayının faydalarından yararlanmak için bitkinin demir ve magnezyum yönünden zengin toprakta yetişmiş olması gerekir. 25 yıllık deneyimle şifalı ve sağlıklı doğal bitki çayları seçeneklerini tüketiciyle buluşturan Aksoy Baharat olarak toptan fiyatına organik ürün kalitesini yaşatıyoruz. Sitemizde toptan fiyatına yer alan bitki çayı fiyatları ile bütçenize uygun alışveriş yapmanızı dağlar. En uygun hibüsküs çayı fiyatı tamamen organik ve yüksek kalitede çay satın almanızı sağlıyoruz. Hibüsküs çayının demir ve magnezyum açısından zengin bereketli topraklardan el değmeden size ulaşması için sitemizden online sipariş verebilirsiniz. Güvenli kargolama seçenekleri ile her zaman doğal ve taze ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Rezene Çayı Faydaları Rezene Çayı Ne İşe Yarar ve Papatya Çayının Faydaları Papatya Çayı Ne İşe Yarar? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: hibüsküs
Mart 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR