En Sağlıklı Kuruyemişler, Kuruyemiş Faydaları Nelerdir?

En Sağlıklı Kuruyemişler, Kuruyemiş Faydaları Nelerdir?

En Sağlıklı Kuruyemişler, Kuruyemiş Faydaları Nelerdir?

Günlük beslenme alışkanlıklarınızda küçük değişikler yaparak sağlıklı beslenme konusunda büyük bir adım atabilirsiniz. Sağlıklı kuruyemişler besin değeri yüksek atıştırmalıklar olarak uzmanların tavsiye ettiği ara öğün besinleridir. En sağlıklı kuruyemiş çeşitleri nelerdir keşfederek ara öğünlerinizi düzenleyebilirsiniz. İşte en sağlıklı kuruyemişler ve faydaları:

Badem

Yüksek protein içeriği ile sağlıklı atıştırmalıkların başında gelir. Kolesterol seviyelerini iyileştirme özelliği vardır. Mesane, börek ve idrar yolu iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Omega 3 zengini badem, zihin yorgunluğuna iyi gelir. Düzenli badem tüketimi beyin fonksiyonlarını güçlendirir.

Fındık

Metabolizmayı düzenleyen ve kuvvet veren fındık kanser oluşumunu engeller. Daha zinde ve daha üçlü olmanızı sağlar. Kalp hastalığı riskini azaltır. Kemikleri güçlendirir ve kemik gelişimini destekler. 

Ceviz

Beyin damarlarına çok faydalı olan ceviz zekâ gelişiminde etkili bir besindir. Kalp hastalığı risk faktörlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kronik hastalıklara neden olan iltihapları önler. Omega 3 bakımından çok zengindir.

Antep Fıstığı

Kalp hastalığı risk faktörlerini azaltan Antep fıstığı ve kolesterol seviyelerini iyileştirir. Protein ve fosfor zengini olan bu kuruyemiş günlük atıştırmalık olarak önerilir.

Leblebi

Kansızlıkla mücadelede oldukça etkili olan leblebi demir oranı yüksek bir kuruyemiştir. Günlük leblebi tüketimi sindirimi kolaylaştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, tokluk hissi yaratır.

Kaju

Tam bir vitamin deposu olan kaju kan basıncını dengeler. Kolon kanserini önler ve kemik hastalıklarına iyi gelir. Protein ve lif açısından zengin bir kuruyemiştir.

Sağlıklı Kuruyemişler Tüketerek Kendinize İyilik Yapın

Gün içinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıklı kuruyemişlerden alabilirsiniz. Birkaç ceviz içi, birkaç fındık ve birkaç badem günlük protein, vitamin, mineral ihtiyacınızı karşılayacak besin değeriyle kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi sağlar. Düzenli tüketilen sağlıklı kuruyemişler kalp sağlığını, beyin sağlığını, sinir sistemi ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuruyemiş çeşitlerini mutlaka taze ve organik olarak tüketmelisiniz. Aksoy Baharat olarak 25 yıldır organik ve taze kuruyemiş üretimi yapıyoruz. Toptan kuruyemiş fiyatları ile sağlıklı ürünlere en iyi fiyatla ulaşmanızı sağlıyoruz. Toptan fiyatına satış politikamız ile tüketici dostu olanaklar yaratıyoruz.

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Leblebi Faydaları ve Besni Üzüm Faydaları yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: faydalı bilgiler
Ocak 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR