En Çok Tüketilen Kuruyemiş Çeşitleri ve Faydaları

En Çok Tüketilen Kuruyemiş Çeşitleri ve Faydaları

İşte En Çok Tüketilen Kuruyemiş Çeşitleri!

Ceviz Faydaları? Ceviz Besin Değerleri

Kolay saklanması, uzun süre dayanması, çok geniş kullanım alanı olması ve ülkemizde çok fazla yetiştirilmesi, cevizi en çok tercih edilen kuruyemişlerden birisi yapar. Ceviz içerdiği mineral, vitamin, yağ ve lifler açısından da çok faydalı bir besindir. Antioksidan özelliğine sahip bu ürün, Omega-3 açısından da yüksek bir değere sahiptir. Her gün tüketilen 3 veya 4 ceviz, vücudun Omega-3 ihtiyacının nerede ise %85’ini karşılar. Cevizin faydalarını şu şekilde sayabiliriz;

  • İçeriğindeki Omega-3 yağı ile kan basıncını azaltır ve kalp sağlığını korur. 
  • Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
  • İçeriğindeki liflerle sindirim sistemini düzenler. 
  • Bağırsakları temizler ve kabızlığı önler.
  • Beyin gelişimini sağlar. Hafızayı güçlendirir.
  • Meme, pankreas ve prostat kanseri riskini azaltır.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayarak, bağışıklık sistemini de güçlendirir.
  • Diyabeti engeller.
  • Kemiklerin yanı sıra dişlerin güçlenesini sağlar.
  • Kolesterolü dengeler.
  • Cildin yenilenmesini sağlar, cildin sağlığını da korur.

Ceviz çeşitleri, kilo vermede de etkilidir. Yapılan araştırmalar cevizin, iştahın kontrol edilmesinde yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. 

Ceviz Besin Değerleri Nelerdir?

Ceviz içerisinde lifler, yağlar, mineral ve vitaminler çok fazladır. 100 gramında 654 kcal olan cevizin besin değerlerini şu şekilde sıralayabiliriz. 100 gramda;

Karbonhidrat 13,8 g

Protein 15,2 g

Yağ 65,3 g

A Vitamini 20 IU

C Vitamini 1,7 mg

Potasyum 441 mg

Kalsiyum 98 mg

Demir 3 mg

Ortalama 1 avuç fındık 25 gram civarındadır. Bu da ortalama 164 kaloriye denk gelir. Ayrıca ceviz içerisinde E vitamini, folik asit, çinko mineralleri, Omega-3 yağı da bulunur.

Günde En Fazla Kaç Ceviz Yenmelidir?

Bütçe dostu ceviz fiyatları, bu yararlı ürünün herkes tarafından kolaylıkla alınmasını ve tüketilmesini sağlar. İyi bir ara öğün olan cevizi, her gün düzenli olarak tüketmek gerekir. Ortalama büyüklükte cevizlerden 3 veya 4 adet yemek yeterli olacaktır. Cevizin fazla tüketilmesi yüksek kalorisi sebebi ile kilo alımına neden olabilir. Bu sebeple kontrollü şekilde yemek gerekir. Aksoy Baharat olarak toptan fiyatına sunduğumuz kuruyemiş fiyatları ile her zaman yanınızda yer alıyoruz. Doğal ve taze ceviz seçenekleri ile hem lezzetli tatlılar yapabilir hem de sağlığınız koruyabilirsiniz. Güvenli kargo avantajı ile ürünler evinize hiçbir sorun yaşamadan gelir. Sayfalarımızdan farklı gramajlarda isterseniz ceviz içi isterseniz de kabuklu olarak satın alabilirsiniz.

 

Badem Faydaları? Badem Besin Değerleri

Kuruyemişler arasında severek tüketilen badem, ılıman iklimin hâkim olduğu ülkelerde sıklıkla yetişir. Badem çeşitleri, acı ve tatlı olarak iki çeşittir. Tatlı olan badem, çoğunlukla kuruyemiş olarak çiğ tüketilir. Acı badem ise yağ olarak, yemeklere farklı lezzet ve aroma vermek için kullanılır. Sütü de inek sütüne alternatif olan lezzetli ve yararlı bir besin olur. Yüksek besin değeri olan bademin faydalarını şu şekilde sayabiliriz;

  • Kolesterolü düşürür.
  • Kalp ve damar hastalıklarını önler
  • Damarlardaki toksinleri temizler.
  • Vücuttaki iltihabı azalır. 
  • Beyni geliştirir.
  • Cildinizi sağlıklı tutar ve genç görünmesini sağlar.
  • Kan şekerini ve diyabeti kontrol altına alır.
  • Kabızlığı önler.
  • Tokluk hissi ile kilo kaybına yardım eder.
  • Kanserin ortaya çıkma riskini azaltır.

Badem özellikle yaşın ilerlediği süreçlerde demans ve Alzheimer hastalığı riski olan yetişkinlerde, günlük olarak tüketilmesi uzamanlar tarafından tavsiye edilir.

Badem Besin Değerleri

Yüksek yağ ve kalori değerleri olan bademin kontrollü şekilde tüketilmesi önemlidir. Dikkatli tüketildiğinde kilo kontrolünden kalp sağlığına kadar çok geniş faydalarını görmek mümkün olur. 100 gram badem 570 kalori civarındadır. 25 gram badem ortalama 1 porsiyona denk gelir ve 150 kaloridir. Ancak kavrulmuş ve tuzlu olursa bu miktarlar artar. Bademin 25 gramında;

Karbonhidrat 4,88 g

Protein 4,65 g

Yağ 13,55 g

Potasyum 193,25 mg

Kalsiyum 58,5 mg

Demir 1,18 mg

Badem Nasıl Tüketilmelidir?

Her gün ortalama 25 gram tüketilmesi önerilir. 25 gram badem yaklaşık olarak 20 adet civarındadır. Ancak bu sayıyı aşmamak gerekir. Çünkü içerisindeki yüksek yağ oranı kilo alımına neden olabilir. Özellikle çiğ badem tüketimi önemlidir. Bademler çok çeşitli seçenekler ile sunulur. Bu da badem fiyatlarını etkileyen bir unsur olur. Ancak bu çeşitlilik ihtiyaca ve zevke uygun bu değerli besinin daha çok tercih edilmesini sağlar. Aksoy Baharat olarak taze ve sağlıklı kuruyemişler ile hizmet sunuyoruz. Sayfalarımızda ister çiğ veya file badem, ister kavrulmuş ya da kabuklu badem seçeneklerini uygun fiyatlarla alabilirsiniz. En uygun kuruyemiş fiyatları ile sunduğumuz ürünler, güvenle kapınıza kadar gelir.

 

Çekirdek Faydaları

Çekirdek çitlemek hele de yaz aylarında ne kadar da zevkli bir alışkanlıktır. Bir de çekirdek faydaları düşünüldüğünde bu muazzam lezzeti bırakmayı hiç istemeyebilirsiniz. Tok tutma özelliği bulunması dolayısıyla genellikle çekirdek bir ara öğün olarak tavsiye edilir. Ayrıca çekirdek öğütülerek un yerine sağlıklı atıştırmalık yaparken kullanılabilir. 

Çeşitli tariflerde bütün olarak kullanıp yemesi çok keyifli kurabiyeler, ekmekler, poğaçalar, üretmek mümkündür. Sizin için her zaman katkısız ve taze ürünlere sahip olan bir firma olarak en lezzetli tarifleri oluşturmanızı sağlıyoruz. Katkısız ve doğal çekirdek ile tanışmanız için bütün kuruyemişlerimiz doğal lezzetiyle kapınıza gelir. 

Çekirdek Besin Değerleri Nedir

Firmamızın bütün ürünlerinde olduğu doğal kuruyemiş kategorisinde yer alan ürünlerimiz de besin değeri açısından oldukça zengindir. Örneğin; çekirdek besin değerleri içinde karbonhidrat, yağ, lif, protein gibi vücudun ihtiyaç duyduğu çeşitli yararlı bileşenler yer alır. Karbonhidrat değeri günlük bir avuç kadar çekirdekte 0,6 gram kadardır. A ve C vitamini olmak üzere potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri de bulunduran faydalı organik kuruyemiş çeşidini toptan ya da perakende olarak alabilirsiniz. Kas ve kemik gelişimini desteklemesi bakımından günlük bir avuç kadar tüketilmesi önerilir. Özellikle gelişmekte olan çocuklar için düzenli tüketimi son derece faydalıdır. Ürün yelpazemizde bulunan ve severek tüketebileceğiniz ay çekirdeği arasında Dakota, siyah ve beyaz çekirdek olmak üzere seçeneklerimiz bulunur. 

Toptan Çekirdek Fiyatları Ne Kadardır

Lezzetinin yüksek olması ile ünlenmiş Aksoy Baharat olarak sayfalarımızdan online şekilde kuruyemişleri toptan çekirdek fiyatları ile satın alabilirsiniz. Firmamızın fiyat politikası piyasadaki birçok firmaya göre oldukça uygundur. Bunun nedeni ise toptan alım yapmamız ve buna göre uygun fiyat politikası benimsememizdir. 25 yıllık tecrübenin ürünü olan en leziz kuruyemişler organik olmaları sebebiyle çokça tercih edilen ürünlerimiz arasındadır. Uygun kuruyemiş fiyatları ile büyük bir avantaj sağlaması yanında firmamız, kaliteyi uygun fiyata sunması açısından oldukça fazla tercih edilir. Siz de şimdi doğal kuruyemiş seçeneklerimizi inceleyerek kolayca sipariş verebilirsiniz. Hem organik hem taze hem de doğal tadını ilk günkü lezzetiyle koruyan harika kuruyemişler için şimdi ürünlerimize göz atabilirsiniz. 

 

Fındık Faydaları? Fındık Kaç Kalori

Karadeniz Bölgesinde üretilen ve faydaları saymakla bitmeyen fındık, özellikle taze olarak tüketilmesi gereken yiyecekler arasında yer alır. Yapılan araştırmalar sonucunda her gün bir avuç kadar fındık yiyen kişilerin sağlıklarına çok olumlu katkılarının olduğu kanıtlanmıştır. Sadece beden sağlığına değil, aynı zamanda ruh sağlığına da önemli yararları olması ile uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilir. Birbirinden çok farklı şekilde fındık çeşitleri bulunur. Tombul fındık, Palaz fındık, Foşa, Çakıldak, Kalınkara, sivri fındık veya badem fındık bunlardan birkaçıdır. Bu çeşitlenme genellikle fındığın kabuğu, boyu ve şekli ile alakalıdır.

Fındık Neye İyi Gelir?

Her yiyecek gibi kararında tüketilmesi gereken fındığı günde bir avucu geçmeyecek şekilde yemek gerekir. Bu miktarda yendiğinde yağ yakıcı ve tok tutucu özelliği ile kilo vermeye de yardımcı olur. Beyindeki sinir hücrelerini çalıştırma özelliği ile kişinin zinde olmasını ve mutlu hissetmesini de sağlarken, içinde bulunan magnezyum ve kalsiyum ile kemiklerin güçlenmesine de yardımcı olur. Bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlayarak kabız ve ishal gibi sorunların yaşanmasını önler. 

Kalp hastalığına yakalanmamak ve damar sertliği gibi sorunlar yaşamamak için fındık tüketilmesi doktorlar tarafından önerilir. Mide hastalıklarının ve gaz oluşumunun önlenmesini sağlayan fındığın, faydalarından tam olarak yararlanmak için çok fazla tüketilmemesi gerekir. İçinde bulunan lifler ile kan şekerini düzenleyici etki göstermekte ve diyabet hastalığına yakalanma riskini önlemektedir. Antioksidan etkisi ille vücutta bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca kanser hücrelerinin üremesini önleyici özelliği ile de bu hastalıkların oluşmasını önlemede etkilidir. 

Fındık Besin Değeri Ne Kadardır?

Ortalama olarak tüketilmesi önerilen bir avuç fındık 40 gram civarına denk gelir. Fındık içerisinde en fazla bulunan besin doymuş yağdır. 40 gramlık bir fındık 264 kcal civarındadır. 100 gram ise 658 kalori civarındadır. Fındık içerisinde A, C ve E vitaminleri yanı sıra bol miktarda demir ve kalsiyumda bulunur. Yağ oranının yüksek olması özellikle de porsiyon kontrolü yaparak tüketilmesini gerektirir. Fındık taze tüketilebildiği gibi kuru veya iç fındık olarak da tüketilir. Bu çeşitlenme fındık fiyatları aralıklarının da değişmesine neden olur.  Aksoy Baharat olarak, fındığın üretilmesi aşamasından itibaren organik olması açısından hiçbir katkı maddesi kullanılmayarak, faydasının tam olmasını sağlamak için çalışırız. Bütçe dostu sunduğumuz kuruyemiş çeşitleri ile ihtiyacınız olan tüm ürünlere en doğal ve taze halleri ile ulaşabilirsiniz. Online olarak verilen siparişler güvenli ve hızlı kargo ile kısa sürede adresinize teslim edilir.

Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Besin Değerleri

Ülkemizde bolca üretilen yer fıstığı, çok fazla sevilen ve tüketilen bir kuruyemiş türüdür. Pek çok kişinin sadece tadını sevdiği için tükettiği yer fıstığı çeşitleri içindeki besin değerleri ile sağlığa da çok yararlıdır. Her yiyecek gibi yeterli miktarda tüketildiğinde, kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesinde çok fazla etkili olur. Tüketilmesi keyifli olan yer fıstığı, vitamin ve mineral açısından oldukça kıymetlidir. İçinde E vitamini, magnezyum, fosfor, biyotin, bakır, niasin, manganez ve folat bulunur. Bu vitamin ve mineraller ile de pek çok hastalığın oluşmasını önlemenin yanında ayrıca tedavisinde de etkili olur.

Yer Fıstığı Neye İyi Gelir?

Beden sağlığının yanında beyin ve ruh sağlığına da iyi gelen yer fıstığı, özellikle Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkların oluşmasını önlemede oldukça etkindir. Hafızayı güçlendiren yer fıstığı, ayrıca depresyonda olan kişilerin bundan kurtulmasına da yardımcı olur. Seretonin salgılanmasını sağlayıcı özelliği ile kişinin kendisini daha mutlu hissetmesini sağladığı da bilinmektedir. Kandaki kolesterol düzeyini düzenleyici etkisi olan yer fıstığı tüketen kadınlarda, safra kesesi oluşumu oranının da daha düşük olduğu kanıtlanmıştır.

Uzmanlar tarafından, kalp sağlığına önem veren kişilerin yer fıstığı tüketmeleri tavsiye edilir. Kolesterol oranını düzenlemekte ve damar sertliğini önler. İçindeki demir ve kalsiyum daha güçlü kemiklere sahip olmanızı sağlar. Yer fıstığının yaraları iyileştirici ve ağrıları azaltıcı etkisi de bulunur.

Yer Fıstığı Fiyatları Ne Kadar?

Kuruyemişler yemesi keyifli olduğu kadar yararları saymakla bitmez bunun yanında taze olarak üretilmiş olması faydalarının tam olarak görülmesi açısından önem taşır. Aksoy Baharat olarak 25 yıldır bu sektörde olmanın verdiği deneyim ile müşterilerimizin sağlığına önem vermekte ve her zaman taze ve sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlamaktayız. Organik olarak üretilen yer fıstığı fiyat bütçenize uygun şekilde sizlere sunulur. Kendi sektörümüzün önde gelen firması olma yolunda emin adımlar ile ilerlerken, doğal ve taze ürünleri online olarak almanız için de online alışverişin güvenli adresi olmaktayız. Güvenli kargo ve toptan fiyatına kuruyemiş fiyatları herkesin, sevdiği ve sağlıklı ürünleri kolayca satın almasını sağlamak için hizmetlerimizi sunmaktayız.
Etiketler: kuruyemiş
Nisan 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR