Çilek Kurusu Faydaları Çilek Kurusu Kaç Kalori?

Çilek Kurusu Faydaları Çilek Kurusu Kaç Kalori?

Çilek Kurusu Faydaları

Kuru meyvelerin sağlığa faydalarını keşfetmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Çilek kurusu atıştırmalık olarak ve ara öğün olarak mükemmel bir besindir. Fosfor zengini olan kuru çilek, damar yollarını açma özelliğine de sahiptir. Mikroplarla savaşma konusunda vücuda destek olan güçlü antioksidan etkisi vardır. Toksinleri arındıran bir kuru meyve çeşidi olarak kanser riskini de azaltır. Çilek kurusu A, B, C ve K vitaminleri açısından zengindir. Çilek kurusunu hayatınıza dâhil ederseniz sağlık açısından birçok faydasını görürsünüz;

  • Vücudun güçlenmesini sağlar enerji verir.
  • Antioksidan etkisiyle mikroplara karşı direnç sağlar.
  • Damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür.
  • Kanı temizleyerek sağlıklı kan dolaşımını destekler.
  • Ağız kokusunu giderir ve diş etlerini güçlendirir.
  • Karaciğer rahatsızlıklarına ve cilt sağlığına iyi gelir.

Kuru Çilekte Ne Kadar Kalori Var

Kuru çileğin 100 gramında 396 kalori bulunur. 1 yemek kaşığı kuru çilekte ise 24 kalori vardır. Lif, kalsiyum ve demir besin değerleri yüksektir. Kuru çileği diyet yaparken ara öğün olarak tercih edebilirsiniz. Açlık krizlerinde sizi yatıştıracak bir atıştırmalık arıyorsanız, sağlıklı kuru meyve çeşitleri ideal seçim olacaktır. Günde birkaç çilek kurusu, kuru kayısı gibi karışık kuru meyve tüketerek sağlıklı ara öğün planlayabilirsiniz. Badem, ceviz, fındık ve kuru meyvelerden oluşan bir karışım size hem enerji verir, hem iştahınızı bastırır hem de sağlıklı beslenmenizi sağlar.

Kuru Çilek Alırken Tamamen Doğal Olmasına Dikkat Edin

Kuru meyvelerin piyasada maalesef katkı maddeli olanları da var. Katkılı kuru meyveler sağlığa yarar değil zarar getirir. Bu nedenle kuru meyve fiyatları araştırılırken, organik koşullarda üretilip üretilmediğine de mutlaka bakmalısınız. Aksoy Baharat olarak 25 yıllık organik ve taze kuru meyve uzmanlığımızı toptan fiyatına satış politikamızla taçlandırıyoruz. Sağlıklı ve doğal kuru meyve ve şifalı bitki çaylarını en iyi fiyatla alma olanağı sunuyoruz. Toptan satış çilek kurusu fiyatları ile güvenilir sağlıklı ürün kalitesini uygun fiyatla yaşamanızı sağlıyoruz. Güvenle online sipariş verirken size ulaşan ürünlerin tamamen doğal, katkısız ürünler olduğundan emin olabilirsiniz.

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir? Kuru Kayısı Ne Kadar Tüketilmeli? ve En Sağlıklı Kuruyemişler, Kuruyemiş Faydaları Nelerdir? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: çilek kurusu
Şubat 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR