Biberiye Nedir? Biberiye Faydaları Nelerdir?

Biberiye Nedir? Biberiye Faydaları Nelerdir?

Fesleğen, lavanta ve adaçayı ailesine üye olan biberiye, kuşdili otu olarak da bilinir. Parfümlerde, sabunlarda güzel koku vermek için kullanılan biberiye bitkisi, birçok kültürde de özel anlamlar taşır. Hafızayı güçlendirdiği eski çağlarda keşfedilen bu bitkiyi Antik Yunan’da öğrenciler sınava girmeden bir gece önce yakarmış. Birçok kültürde ritüellerin sembolü olarak da kullanılan şifalı ve değerli bir bitki olan biberiye baharat olarak da eşsiz bir lezzet dokunuşudur. Biberiye çeşitleri baharat olarak, esans olarak, yağ olarak, çay olarak değerlendirilir. Çok hoş ve farklı bir kokusu olan biberiye bahçelerde, balkonlarda olduğunda haşereleri uzaklaştırır.

Hafızayı Güçlendiren Biberiye Başka Nelere İyi Gelir?

Demans ve alzheimer gibi hastalıklara karşı koruyucu olduğu bilinen biberiye aynı zamanda oldukça güçlü bir antioksidandır.  Biberiye yağı ev çayı birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Vitamin açısından zengin olan biberiyede A, C, B6, B1 ve B9 vitaminleri bulunur. İçeriğindeki arnosol, rosmarinik, betülinik ve karnosik-asit bileşenleri kansere karşı koruyucu etki sağlar. Diyet lifi açısından da zengin olan biberiyenin faydaları;

  • Mide ülseri, hazımsızlık ve bağırsak bozuklukları için doğal ilaçtır.
  • Karaciğer, prostat, meme, yumurtalık veya cilt kanserlerine karşı etkilidir.
  • Bağışıklık sistemine artı bir savunma katmanı katar.
  • İltihapları önler fiziksel yaralanmalara karşı direnç sağlar.
  • İçeriğindeki fenolik bileşikler nöronlarda oluşan hasarı iyileştirir.
  • İdrar söktürücü etkisi vardır.

Biberiye Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

İtalyan mutfağının lezzet sırrı biberiye özellikle et yemeklerine yakışan bir baharattır. Etin marine edilmesi için de kullanılır. Limonataya taze biberiye katılabilir. Kıymaya biberiye katmak zararlı maddelerin etkisini azaltır. Kekik, karabiber ve biberiye çok leziz bir karışım olur. Fırında tavuk pişirirken tavuğun üzerine tereyağlı biberiye sürülebilir. Poğaça ve ekmek yapımında da biberiye kullanılabilir. Biberiyenin eşsiz faydalarından yararlanmak için tamamen doğal, katkısız biberiye tercih etmelisiniz. Aksoy Baharat 25 yıllık organik ve taze baharat deneyimiyle biberiye fiyatı konusunda en avantajlı fiyat olanaklarını sunar. Toptan fiyatına satış farkıyla tamamen doğal baharat fiyatları seçeneklerini sitemizden çok uygun seçeneklerle incelenebilir, güvenle satın alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasından Yeşil Çay Faydaları Yeşil Çay Nasıl Demlenir? yazısı ve Yenibahar Nedir? Yenibaharın Faydaları Nelerdir? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: biberiye
Mart 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR