Adet Sancısını Hafifleten Şifalı Bitkiler

Adet Sancısını Hafifleten Şifalı Bitkiler

Adet Sancısını Hafifleten Şifalı Bitkiler

Regl dönemi doğurganlığın aktif bir hale geldiğinin göstergesi olarak kabul edilmektedir. Fakat aynı zamanda kadınlar için oldukça zorlu bir dönemi de beraberinde getirmektedir. Regl halk arasında, aybaşı, özel gün ve adet gibi birbirinden farklı isimlerle de bilinmektedir. Ortalama 28 günlük sürekli bir döngüyle görülen bu durum şiddetli ağrılara sebep olmaktadır ve bu regl ağrıları kadınlar için oldukça sancılı geçmektedir.

Ağrılı geçen regl dönemleri kadınların kendilerini halsiz ve yorgun hissetmelerine neden olabilmekle beraber günlük işlerini de zorlaştırmaktadır. Kadınların regl dönemini daha rahat ve ağrısız atlatabilmeleri için ise çeşitli şifalı bitkiler ve bitki çayları bulunmaktadır. Ancak bu çayları kullanırken doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz. Adet ağrıları nasıl geçer, regl dönemi sancılarına ne iyi gelir gibi sorularınız bulunuyorsa işte sizin için Adet Sancısını Hafifleten Şifalı Bitkiler:
 

 

 


Regl Ağrılarını Hafifleten Şifalı Bitkiler Nelerdir?

  • Zencefil Çayı

Zencefil’in faydalarından daha öncesinde sık sık bahsetmiştik. Aksoy Baharat Blog sayfasında yer alan içeriğimizden Zencefilin Faydalarına daha derin bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Zencefil adet söktürücü özelliği ile bu anlamda karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda ağrı kesici özellikleri de olan zencefil, regl dönemlerinde çayı yapılarak günde bir fincan olarak tüketebilirsiniz. Zencefil kullanımı gerçekten kolay olan bir başka çok yönlü baharattır.

Zencefil çayı nasıl yapılır: 1 tutam taze zencefili temizleyin ve ince ince dilimleyin. Kaynar suyun içerisine dilimlenmiş zencefilleri ekleyerek 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Ardından ılık bir şekilde tüketin. Sonrasında ise faydalarını gözetin ve bize yorum olarak iletin 😊

  • Papatya Çayı

Papatya çayının, bir çok faydasının yanı sıra özellikle rahatlatıcı etkisi bilinmektedir ve adet dönemlerinde ortaya çıkan kramp, sancı ve şişkinlikleri hafifletmekte faydalıdır. Ayrıca sakinleştirici özelliği ile regl dönemini daha kolay atlatmanızı sağlayabilir. 

Papatya çayı faydalarına blog sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Papatya çayı nasıl yapılır: 2 yemek kaşığı Aksoy Baharat papatya çayını kaynar suya atınız ve 3 dakika daha kaynatıız. Ardından demlenmesi için 5 dakika bekleyin. Dinlenen papatya çayını süzdükten sonra bal ve limon ekleyerek tüketebilirsiniz.
 

Toptan satış bitki çayı fiyatları ile en iyi fiyat farkını yaşatıyoruz. Tamamen doğal yollarla kurutulmuş, katkısız, sağlıklı ürünlerin yanı sıra en uygun papatya çayı fiyatı ile bütçenize uygun alışveriş yapabilirsiniz. sipariş edebilirsiniz.

  • Rezene Çayı

Rezene bitksinin faydalarından daha öncesinde blog sayfamızda çokça yer vermiştir. İçeriğindeki bileşenlerin güçlü yönleri sayesinde adet sancılarını azaltan ve bu dönemin daha kolay geçmesini sağlayan rezene çayı, kasların gevşemesinde de etkili bir rol oynamaktadır.

Rezene çayı nasıl yapılır: Kaynatmış olduğunuz suyun içerisine 1 çay kaşığı rezene atın. 2 dakika daha kaynattıktan sonra demlenmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından ortaya çıkan çayı süzerek içebilirsiniz. Rezene Çayı Fiyatı için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • Karışık Bitki Çayı

İçinde civanperçemi, aslan pençesi,  ve adaçayı olan karışık bitki çayı, regl ağrılarına karşı oldukça etkilidir. Rahatlatıcı, ağrı kesici, enerji verici ve adet söktürücü özellikler bulunmaktadır. 

Karışık bitki çayı nasıl yapılır: Yarım litre suyu kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine her bitkiden 1 tutam atarak 5 dakika demlendirin. Ardından çayı süzerek tüketebilirsiniz.

  • Ekstra: Maydanoz sapı suyu


Regl sancıları için olmasa da gecikmiş regl için hazırlayabileceğiniz bir diğer bitkisel öneri ise maydanoz sapı suyudur. Genellikle ödem atmak amacıyla kullanılan bu bitkisel çözümü çok sık kullanmamakla birlikte regl dönemlerinden 7 gün önce kullanmaya başlayabilirsiniz.

Maydanoz sapı suyu nasıl hazırlanır: 5 adet maydanozun saplarını yapraklarından ayırın. Bir bardak su içine atarak kaynatmaya başlayın. Rengi sararmaya başladığında altını biraz kısarak kendiliğinden renk vermesini sağlayın. Rengi biraz daha koyu sarı olduğunda altını kapatın ve tüketin.

Önemli not: Maydanoz sapı suyu hamileler için yasaktır.

Etiketler: adet sancısı
Temmuz 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR