Adaçayı Faydaları Adaçayı Neye İyi Gelir?

Adaçayı Faydaları Adaçayı Neye İyi Gelir?

Çok eski şifalı bitkiler kitaplarında adından övgüyle söz edilen adaçayının Latince ismi salviadır. Bu kelime kurtuluş ve korunma anlamlarını ifade ediyor. Antik Yunan’da kötü ruhları uzaklaştırmak için adaçayı yakılırmış. Kutsanmış bir bitki olarak görülen adaçayı tarih boyu çeşitli kültürlerde saygı gören şifalı bir bitki olmuş. Hastalıklara şifa, ruha dinginlik ve zihne güç veren efsanevi adaçayı sayısız faydasıyla şaşırtıyor;

  • Vücudu güçlendiren adaçayı hastalıklardan çabuk iyileşmeye yardımcı olur.
  • Boğaz hastalıkları ve diş iltihaplarında gargara olarak kullanılır.
  • Nezleye ve öksürüğe çok iyi gelir.
  • Göğsü rahatlatır, nefes darlığına iyi gelir.
  • Uyku düzenini dengeleme yardımcı olur.
  • Mide bulantısına ve gaz sancılarına iyi gelir.
  • El titremelerini ve terlemeyi geçirir.
  • Vücuttaki toksinleri atar karaciğere faydalıdır.
  • Adet ve menopoz dönemlerindeki sorunları azaltır.

Adaçayı Nasıl Tüketilirse Faydalı Olur

Adaçayını öncelikle doğru şekilde demlemek gerekir. Musluk suyu olmayan arınmış suyu kaynatıp bekledikten sonra adaçayını içine eklemelisiniz. Bu şekilde 10 dakika kadar demledikten sonra içebilirsiniz. Yemeklerden sonra içilen adaçayı hazımsızlığa iyi gelir. Sabah aç karnına içilen adaçayı şeker dengesini sağlar. Uyumadan önce içilen adaçayı uykuya rahat geçmeye yardımcı olur. Ada çayı seçerken kesinlikle katkısız, doğal ve taze bitki çayı tercih etmelisiniz.  Sitemizde sunulan organik ve taze adaçayı fiyatı toptan fiyatına satış farkıyla avantajlıdır.

Bu Kadar Fayda Sağlayan Adaçayının İçeriğinde Neler Var

Adaçayına neden bu kadar methiyeler düzülüyor diye merak ediyorsanız işin sırrı bitkinin çok özel bileşenlerinde. Adaçayında B6, B3, B9 vitaminlerinin yanı sıra K, C, E ve A vitaminleri bulunur. Ayrıca potasyum, kalsiyum, demir, manganez, çinko, magnezyum ve bakır mineralleri içeriğinde yer alır. Karnosol, kuersetin ve rosmanirik asit bileşenleri çok güçlü antioksidanlardır. Adaçayıyla gargara yaparak dişlerinizi de beyazlatabilirsiniz. Tüm bu faydalarından yararlanmak için tükettiğiniz adaçayının katkısız, doğal ve taze olması gerekir. Organik ve taze en avantajlı bitki çayı fiyatları ile toptan fiyatına satış farkını yaşatıyoruz. Organik ve sağlıklı bitki çayları alanında 25 yıllık deneyimli Aksoy Baharat olarak doğadan el değmeden en saf şifalı bitkileri size ulaştırıyoruz.

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasından Mate Çayının Faydaları, Mate Çayı Neye İyi Gelir? yazısı ve Ihlamur Faydaları? Yaprak Ihlamur İle Çiçek Ihlamur Farkı Nedir? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Adaçayı
Mart 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR