A Harfi Başlayan Bitkiler

A Harfi Başlayan Bitkiler

A ile Başlayan Bitki Adları

AYRIK OTU

Ayrık otu buğdaygiller ailesinden bir bitki çeşididir. Anadolu ve Kuzey Yarım Küre ayrık otunun ana vatanı olarak karşımıza çıkar. Sıklıkla boş arazilerde veya yol kenarlarında yetişmektedir. Ayrık otu yabani bir bitki çeşididir. Yapısı bakımından yapraklı koyu yeşil renkli bir bitkidir. Ayrıca uzun ince ve yassı bir görünüme sahip olan ayrık otu çok yıllık bitkiler arasında yer almaktadır. Latince adı ‘Agropyron repens’ olarak bilinmektedir.

AYNISAFA

 Latine adı Calendula Officinalis olan aynısafa turuncu renkli çiçekleri nedeniyle Portakal Nergisi olarak da bilinmektedir. Tohum bağlayan çiçeklerin doğru bir biçimde koparılması sonucu bitkinin yeniden çiçek vermesi sebebiyle bu bitkiye Calendula yani latince ayın ilk günü ismi verilmiştir. Hemen hemen her coğrafyada yetişen bir tek yıllık otku bir bitki çeşididir.

ABELYA

Abelya bitkisi çin kökenli olup fakat buna rağmen ülkemizde de yetişebilen bir bitkidir. Dağınık bir tepe yaparak hızlı yetişmektedir. Hanımeligiller familyasına ait olan bu bitki türü çalıları kapsayan bitki cinslerine verilen genel bir isimdir. Dalları tüylü yapraklı ise ılıman bölgelerde hep yeşil renkte kalmaktadır. Soğuk bölgelerde ise genellikle dökülmektedir. Temmuz ayından itibaren 15-25 cm boylarında salkım biçiminde çiçek açmaktadır.

ACEM BORUSU

Genellikle bahçelerin turuncu güzelliği olarak bilinen Acem Borusu bitkisi, çiçekleri bakımından gerçekten boru şeklide uzamaktadır.Hoş çiçekli Acem Borusu turuncu ve tonlarında çiçekleri bulunan ağaçsı bir bitki türü olup ülkemizde de yetişebilmektedir. Kış aylarına dayanıklı yapısıyla bilinen bu bitki türü genellik bahçe peyzajında kullanılmaktadır. 10-12 metreye varıncaya kadar büyüyebilmektedir.

AÇELYA

Fundagiller ailesinden bir çiçek türü olan Açelya bitkisi ormanlarda, akarsu kıyısında ve bataklık bölgelerinde yetişmektedir. Ana vatanı ise Kuzey Amerika ve Asya bölgesidir.Koyu renkte yeşil yaprakları ile kış ve ilkbahar mevsimlerinde bol bol çiçek açabilen bir bitki türüdür. Çiçeklerinin rengi kırmızı ile pembe renginin her tonunda veya iki renklidir. Latince ismi Rhododendron şeklindedir.

ADAÇAYI

Adaçayı 100 Gr

Adaçayı Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Ballıbabagiller ailesinden bir bitki olan Adaçayı 30 ile 75 santimetre arasında uzamaktadır. Adaçayı bitkisi kışın yapraklarını dökmez ve dayanıklı bir bitki türüdür. Latince adı ‘Salvia Officinalis’ olan Adaçayı , ülkemizde hemen hemen her bölgede doğal bir şekilde yetişmektedir. Adaçayı bazı bölgelerde “Acı Elma Otu ve “Diş Otu” olarakta bilinmektedir. Çok yıllık ve çalı görünümlü bir bitki olan Adaçayı griye benzer yeşil renkte yaprakları ve aromalı kokusuyla ünlüdür. Mor,pembe ya da eflatun renkli çiçekler açar. Yumuşak ve tatlı bir tada sahip olan adaçayı bir bitki familyası olmaktan çok daha fazlasıdır aslında. Her çeşit omlet ve çorbada kullanılabilir. Tıp dünyasında ün kazanmış olan Hipokrates “Bahçesinde adaçayı olan bir insan nasıl ölür anlayamıyorum” demiştir. Adaçayı satın almak için Adaçayı Fiyatı bağlantısına tıklayabilirsiniz.

 

AVAKADO YAPRAĞI

Avakado Yaprağı yani latince ismiyle ‘Persea americana’ defnegiller ailesinden bir bitki türüdür. Avukat Armudu ve Timsah Armudu isimleriyle de bilinmektedir. Anavatanı ise Meksika’dır. Subtropik ve Tropik iklime uyumlu yapısıyla bilinen Avakado havanın fazla soğuk olmaması durumunda Akdeniz iklimine sahip bölgelerde de yetiştirilebilir. 90’lı yılların sonlarında Amerika’dan test amaçlı olarak avakado fideleri ülkemize getirilmiştir. Test sonuçları başarılı olmuş ve o tarihten itibaren ülkemizde başarılı bir şekilde üretimi yapılmaktadır.

ANASON

Anason Tohumu 100 Gr

Anason’un, Latince adı Pimpinella Anisum şeklindedir. Anason maydanozgiller ailesinden bir bitki türüdür. Doğu Akdeniz anavatanı olarak bilinmektedir. Mısır, Yunanistan,Girit ve Asya’nın bazı bölgelerine özgü bir bitki türüdür. Ülkemizde ise Marmara,Ege ve Güney Anadolu bölgelerinde yetiştirilmektedir. Anason tek yıllık otsu bir bitkinin dik,silindir biçiminde içi boş ve tüylüdür. Çiçekleri beyaz renkte olan bu bitkinin çiçekleri aynı zamanda şemsiye şeklinde kümeler halindedir. Meyveleri ise küçük armut şeklindedir. Meyvelerinin rengi ise yeşilimsi bir sarılıkta üstü ise tüylü bir yapıdadır. Geçmişi 4000 yıldan fazlasına dayanmaktadır. Ayırt edici kalıcı ve güzel aroması ile herhangi bir bitkiden çok daha fazlasıdır Anason. Anason yemeklere tat vermekten alkollü içeceklere kadar çoğu ürün çeşidinde kullanılır. Parfümlere koku vermek noktasında da sıklıkla kullanılmaktadır. Anason Tohumu Fiyatı bağlantısından ürünü satın alabilirsiniz.

AYVA YAPRAĞI

Ayva yaprağı yani Latince ismiyle Cydonia Oblonga gülgiller familyasından olan bir bitki türüdür. Tınlı-kumlu, geçirgen ve sıcak topraklarda yetişmektedir. Ayva Yaprağı Yunanistan ve Avrupa’ya çok eski yıllarda Anadolu’dan geçmiştir. Avustralya dışında hemen hemen her ülkede yetiştirilmektedir. Türkiye ise ayva üretiminde dünyada birinci sırada yer aldığı için bu bitki için de başı çekmektedir.

Diğer bitki çeşitleri ise aşağıda yer alan şekildedir.

ALIÇ 
AKDİKEN

ALTIN OTU

AKDENİZ DEFNESİ

AHIR GEVENİ

ASLAN PENÇESİ

 

Sitemizden Bitki Çayları kategorisinden tüm bitki çayı ürünlerine ulaşabilirsiniz.

Etiketler: A Harfi Başlayan Bitkiler
Eylül 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR