Blog Başlık

  • Mayıs 18, 2021 Faydalı Bilgiler

    Eşsiz bir baharat karışımı olan yedi türlü baharat, köfte baharatı olarak da bilinir. Özellikle ete yakışan baharatların öğütülerek karıştırılmasıyla meydana getirilen bu baharat türü, yemeklere sihirli bir dokunuş katar. Başta köfte olmak üzere tüm et yemeklerinde, sebze yemeklerinde, farklı tariflerde kullanılabilir. Lezzetli köfte yapmanın sırrı baharat ayarında gizlidir

    yedi türlü baharat
  • Mart 10, 2021 Faydalı Bilgiler

    Çam fıstığı sadece çam ağaçlarının yenilebilir tohumlarıdır. Bilimsel olarak Pinus Penea olarak adlandırılan çam fıstığı, doğu Afganistan, Pakistan ve kuzeybatı Hindistan'a özgüdür ve 1800 ila 3350 metre arasındaki yüksekliklerde yetişir.Aynı zamanda da ülkemizde de bazı bölgelerde üretimi yapılmaktadır.

    çam fıstığı
  • Nisan 23, 2021 Yemek Tarifleri

    En iyi ızgara lezzetini nasıl ortaya çıkaracağınızı öğrenmek mi istiyorsunuz? Çözüm basit bizi takip edin! İster ızgarada yeni olun, ister ızgara konusunda usta olduğunuzu düşünün, sebzelerden balıklara ve kümes hayvanlarına kadar her şey için kendi özel ızgara baharatlarınızı oluşturmak aslında çok kolaydır. Arka bahçenizden gelen dumanlı, tatlı kokular tüm komşuları ve arkadaşlarınızı etrafınızda toplayacaktır.

    baharatlar
  • Nisan 23, 2021 Sağlıklı Yaşam

    Keten tohumu ilk olarak Mısır'da yetiştirildi. Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri, lif ve proteinler bakımından zengindir.

    Keten tohumu, güçlü antioksidan etkiler sunan lignans bakımından zengindir. Bazı kanser türlerinin riskini azaltabilir ve diyabet tedavisine yardımcı olabilirler. Ayrıca, tohumların kilo kaybına yardımcı olabileceği, sindirim sağlığını artırabileceği ve kalbi koruyabileceğine inanılmaktadır.

    keten tohumu
  • Ocak 15, 2021 Faydalı Bilgiler

    Türk yemeklerinin çoğu bol baharatlıdır. Peki bu baharatlar yok yere mi tercih ediliyor yemeklerde? Gerçekten tadı güzel olsun diye mi ekleniyor?

    Belki de en çok göz ardı edilen şaşırtıcı besin kaynaklarından biri, ana yemeklere lezzet enjekte ederken güçlü sağlık yararları ile gelen sağlıklı baharatlar ve bitkilerdir. Bugün, evinizde kullanabileceğiniz en sağlıklı bitki ve baharatlardan 4'ünün farkına varmanızı istiyoruz.

    baharatlar
  • Ocak 01, 2021 Sağlıklı Yaşam

    Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kişniş, halk arasında "aş otu" olarak da bilinir. Yeşil yapraklarıyla maydanoza oldukça benzeyen kişniş otsu bir bitkidir. Kişniş, diyet lifi, manganez, demir ve magnezyum kaynağıdır. Yapraklar genellikle ham olarak kullanılır.

    sağlıklı yaşam
  • Ocak 11, 2021

    Lezzetiyle fark yaratan kuruyemiş türlerinden biri olan Antep fıstığı faydalarıyla da oldukça beğenilir. Kuruyemiş özellikle akciğer hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir.

    faydalı bilgiler
  • Ocak 11, 2021

    Siyah kabuklu ve daha tuzlu olan dakota çekirdek Marmara ve Trakya bölgesinde yüksek kalitede yetiştirilir. Dakota çekirdek alırken yerli üretim olmasına dikkat etmek gerekir.

    faydalı bilgiler
  • Ocak 11, 2021 Faydalı Bilgiler

    Günlük beslenme alışkanlıklarınızda küçük değişikler yaparak sağlıklı beslenme konusunda büyük bir adım atabilirsiniz. Sağlıklı kuruyemişler besin değeri yüksek atıştırmalıklar olarak uzmanların tavsiye ettiği ara öğün besinleridir. En sağlıklı kuruyemiş çelitleri nelerdir keşfederek ara öğünlerinizi düzenleyebilirsiniz. İşte en sağlıklı kuruyemişler ve faydaları:

    faydalı bilgiler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR